Властите в Германия твърдя, че запасите от оръжие са изчерпани на

...
Властите в Германия твърдя, че запасите от оръжие са изчерпани на
Коментари Харесай

Германските военни доставки за Украйна са пред изчерпване

Властите в Германия настоявам, че запасите от оръжие са изчерпани на фона на поддръжката за Украйна, заяви Fox News.

Дискусията за немските доставки на оръжия за Украйна още веднъж се появи тази седмица, след  като немският външен министър Аналена Бербок предизвести, че оръжейните ресурси на Берлин са изчерпани.

Бербок сподели в сряда, че Германия не е в положение да направи повече по пътя на неотложно изпращане на оръжейни доставки на Украйна.

" За страдание обстановката тук е такава, че имаме безспорни дефицити в личните си ресурси ", сподели тя в изявление за ZDF.

Припомняме, че във вторник немският канцлер Олаф Шолц разгласи отпускането на нова партида оръжие за на над 500 млн. евро на Украйна.

Неназовани източници тогава оповестиха, че Берлин възнамерява да достави още три ЗРК Iris-T, 10 бронирани ремонтно-евакуационни машини, 20 ракетни установки, високоточни муниции и системи за отбрана на дронове.

Цялото въоръжение ще бъде предадено на украинските въоръжени сили през 2023 година, до момента в който някои съставни елементи на пакета за военна помощ може да дойдат в Украйна даже по-рано.

Източник от немското държавно управление също по този начин съобщи, че бюджетната комисия на немския парламент към момента не е одобрила доставките, които Шолц дефинира като принос към модернизацията на украинските въоръжени сили.

По-рано депутати от ръководещата коалиция в Бундестага призоваха за увеличение на оръжейните доставки за Украйна, даже в случай че това краткотрайно ще отслаби немската войска.

От своя страна в. " Ди Велт " писа, че Германия е пренебрегвала молбите на Украйна за доставка на оръжие в продължение на няколко месеца.

Германия беше изправена пред рецензии за първичното си съмнение да изпрати отбранителна помощ на Украйна, известна с изпращането на 5000 каски в навечерието на нашествието и по-късно спря доставките на оръжия през април, когато сподели, че нейните запаси са изчерпани. 

От януари 2022 г. Германия е предоставила на Украйна над 685 милиона $ доставки на оръжие.

Шолц посети украински бойци в Северна Германия в четвъртък, като изрази възхищението си от тяхната " храброст ". Военнослужещите са в северната провинция Шлезвиг-Холщайн за образование на немски танкове Gepard, заяви " Дойче веле ".

Германия, сподели Шолц, желае да подсигурява, че бойците ще получат подкрепата, от която се нуждаят. Той похвали Бундесвера за обезпечаването на образованието.

Той сподели, че образованието е " извънреден образец " за поддръжката на Берлин за Украйна.

Канцлерът се срещна с военните, ръководещи образованието, преди да инспектира танковете Gepard и да театралничи за фотография в един от тях.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР